Sandvika ØNH Senter

Hva gjør vi?

E-post Skriv ut PDF

Velkommen!

 

Ører Infeksjoner, øresus, hørsel hos barn, hørsel hos voksne, vurdering av behov for høreapparat, tilpassing av høreapparat.

Svimmelhet Utreding av svimmelhet og behandling av krystallsyke.

Nese Tett nese, bihuleinfeksjoner, polypper i bihuler, renning fra nesen. "Varmebehandling" av nesemuslinger ved tett nese.

Munn/svelg Slimhinneproblemer og smertetilstander/infeksjoner, svelgproblemer.

Strupe Utreding av heshet.

Ansikt/Hals Utreding av kuler, smertetilstander, sår.

Snorking m/dagtretthet: Se søvnapné

Søvnapné Pustepauser under søvn skyldes at luftveiene klapper sammen i perioder. Lidelsen er hyppig og mange sliter uten å vite om dette. Dette gir dårlig søvnkvalitet og du våkner sliten og er ofte trett i passive situasjoner om dagen, men du kan og være uten symptomer. Pustepauser er en risikofaktor for høyt blodtrykk og hjerteproblemer på sikt.

Dette var tema for Jan Rollheims dr. arbeide.

Vi gjør undersøkelser av dette inklusive målinger over natten hjemme med et apparat som du fester på brystet.

I sammen med en undersøkelse, vil dette gi svar på om behandling er nødvendig.

Allergi Utredning

Litt om "varmebehandling"

"Varmebehandling" ved nesetetthet er en skånsom og relativt nyutviklet operasjonsmetode i lokal bedøvelse. Vevet under slimhinnen blir varmet opp smertefritt i lokalbedøvelse med to små nåler, slik at det innvendige vevet skrumper og gir bedre passasje. Metoden er meget skånsom og er uten snitt og åpne sår. Den bevarer de anatomiske forholdene slik de skal være i nese og svelg. Hos noen kan inngrepet etter noe tid være nødvendig. Metoden tar kun få minutter og man behøver ikke sykemelding. Smertene er minimale ved operasjon av nesetetthet og tolereres godt med smertestillende.

Dr. Jan Rollheim har en dr. grad på feltet snorking og pustepauser under søvn (søvnapne). Dette dr. grads arbeidet tok bla. sikte på å finne ut hvem som kan ha nytte av snorkeinngrep, dvs. kunsten å velge ut de riktige pasientene. Dr. Jan Rollheim har operert i størrelsesorden 5.000-10.000 inngrep av begge typer.

Hos oss kan du føle deg trygg på at du ikke blir operert dersom dr. Rollheim ikke har tro på at dette vil hjelpe deg.

"Trygden" betaler neseinngrepet og egenandelen er 386,- kr.(frikort gjelder) I tillegg ca. 120,- kr. i materiell.